Sałatka z Tofu Naturalnym Kenmito, Awokado i Mango
2022-12-12
Tofu twardy Kenmito w sosie grzybowym
2025-07-14
Sałatka z Tofu Naturalnym Kenmito, Awokado i Mango
2022-12-12
Tofu twardy Kenmito w sosie grzybowym
2025-07-14

Kremowe Smoothie z Silken Tofu Kenmito i owocami

Opis

To smoothie jest nie tylko pyszne, ale także pełne białka i składników odżywczych dzięki Kenmito Silken tofu. Idealne na śniadanie lub zdrową przekąskę!
Składniki
  • 150 g silken tofu (tofu jedwabiste) Kenmito
  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 szklanki jagód (np. borówki, maliny, truskawki, dowolne mrożone owoce)
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego lub mleka roślinnego (np. migdałowego, sojowego, owsianego)
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie, do smaku)
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)
  • Kostki lodu (opcjonalnie, jeśli chcesz uzyskać bardziej orzeźwiające smoothie)

Przygotowanie

Przygotowanie składników:

  • Jeśli używasz mrożonych owoców, możesz je wyjąć z zamrażarki kilka minut przed przygotowaniem smoothie, aby trochę zmiękły.
  • Banana obierz i pokrój na kawałki.

Blendowanie:

  • Do blendera dodaj silken tofu, banana, jagody, sok pomarańczowy (lub mleko roślinne), syrop klonowy (lub miód) i ekstrakt z wanilii.
  • Blenduj wszystkie składniki na gładką, kremową konsystencję. Jeśli smoothie jest zbyt gęste, dodaj więcej soku lub mleka roślinnego.

Dodanie lodu (opcjonalnie):

  • Jeśli chcesz, aby smoothie było bardziej orzeźwiające, dodaj kilka kostek lodu i blenduj ponownie, aż lód się rozkruszy i wszystko się dobrze połączy.

Podawanie:

  • Przelej smoothie do szklanki i od razu podawaj.
  • Możesz udekorować wierzch kilkoma całymi owocami, liśćmi mięty, czy odrobiną granoli.